0

OneNote – notebook digital întotdeauna la îndemână

Editarea şi distribuirea notiţelor, salvarea în cloud, activitatea în comun – toate acestea ba mai mult oferă One Note. Aplicaţia, chiar dacă e un instrument funcţional, de multe ori rămâne subestimată. Prezentăm posibilităţile OneNote.

OneNote este un notes digital ce se distinge printr-o deservire intuitivă, pe care-l poţi avea mereu lângă tine. Aplicaţia oferă multiple posibilităţi – de la ordonarea tuturor notiţelor, prin economisirea timpului, până la activităţi în comun (colaborare) în timp real cu cei cunoscuţi.  Integrarea cu OneDrive asigură acces la notiţe aproape din orice loc şi dispozitiv.

Funcţii de bază OneNote:

  • crearea unui notes nou
  • crearea unui notes pe browser
  • adăugarea de link-uri
  • inserarea de imagini şi filme
  • adăugarea de pagini (site-uri)
  • editarea tabelelor
  • redactarea notiţelor
  • distribuirea notiţelor în regim online
  • colaborare

OneNote permite sortarea notelor, stabilirea priorităţilor şi transmiterea notelor memento (a nu se uita) şi organizarea (conducerea) mai multor notebook-uri. Notele pot fi editate cu ajutorul tastaturii sau desenând orice forme aşa cum ai desena cu creionul pe hârtie. Fără folosirea mouse-ului poţi însemna pe hartă un traseu sau locuri ce merită văzute. Notiţele pregătite manual pot fi transformate în texte tipărite. One Note îţi asigură o căutare rapidă sau poţi crea clippings (decupaje) în reţeaua Web. Toate acestea permit o vizualizare mai uşoară a ideilor. Utilizând tag-urile (etichete) şi împărţind pe secţiuni (ex: casă, muncă, şcoală) poţi găsi aproape imediat notiţa necesară fără să pierzi timpul cu o căutare plictisitoare a documentului salvat în computer. One Note face posibilă colaborarea cu orice persoane – colegi de muncă, familie sau cunoştinţe. Cu această aplicaţie se pot urmări şi sincroniza modificările din orice loc şi dispozitiv, ba mai mult, toate modificările introduse sunt înscrise automat.

Şi mai multe posibilităţi

Microsoft nu se opreşte din acţiunile sale şi îmbunătăţeşte soluţiile oferite. OneNote nu doar recunoaşte scrisul olograf (de mână), dar poate rezolva şi probleme matematice. Participă de asemenea la procesul de creare a unui desen conceput manual. Decupajele din reţea cunosc şi ele modificări, acum permit salvarea paginilor ca “semne de carte”, permiţând însemnarea fragmentelor alese din text sau a imaginilor, iar apoi pot fi editate ca notiţe personale. Actualizarea aplicaţiei One Note a adus modificări la versiunea pentru desktop. Utilizatorii pot ataşa direct documente în format pdf sau docx.

Avatar

Redakcja

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *